Martfű Termál SPAAlapkőletételBoldog István, dr. Papp Antal, Mohi Zoltán, Tomasovszky LászlóKastélyszálló PanzióSzent István térBarcza Gábor borászKezdő oldalra

vissza

2019. október 8.-a jelentős nap volt a Martfű Termál Spa és az Invictus Úszó és Vízilabda SC együttműködésében. Ezen a napon került sor annak a beruházásnak az ünnepélyes alapkőletételére, amely a martfűi uszoda és szálloda komplexumhoz kapcsolódik, nevezetesen a Martfű Termál SPA és az Invictus SC együttműködésével kerül megvalósításra egy új, 33 méteres, fedett uszoda.

A Martfű Termál SPA 2009-es megnyitása óta folyamatosan otthont ad különböző vízi sportágak edzőtáborozásához, felkészülési tornáihoz. Szinte a teljes vízilabda mezőny megfordult már Martfű Termál SPA medencéjében és szálláshelyein, sőt, mind az öt kontinensről érkeztek már ide külföldi csapatok. Az Invictus SC 2016-ban alakult, elsősorban utánpótlás vízilabdázókkal és úszókkal foglalkoznak, kezdeti sportolói létszámuk azóta jelentősen megnövekedett. A jelenlegi sportmedence kicsinek bizonyul, ezért az igények folyamatos növekedése teremtette meg a beruházás létjogosultságát. A Martfű Termál SPA és az Invicus SC több éve tartó együttműködése, a térség lakossági igénye és a helyi adottságok alapján született meg az új sportberuházás ötlete. Az ötlet megvalósítását elősegítette, hogy a Magyar Vízilabda Szövetség sportfejlesztési programjában elnyert 250 millió Ft összértékű beruházás 70%-ban TAO támogatásból valósul meg, mely az Invictus SC fedett sportmedence beruházása. A fejlesztéshez a területet és a háttér infrastruktúrát a Martfű Termál SPA biztosítja.

A beruházás ünnepélyes alapkőletételén jelen volt Boldog István országgyűlési képviselő, Fehér Petra, a Jász-Nagykun-Szolnok megyei közgyűlés alelnöke, dr. Papp Antal, Martfű Város Polgármestere, Tomasovszky László, a Martfű Termál SPA igazgató-tulajdonosa valamint Mohi Zoltán, az Invictus SC szakosztályvezetője. Boldog István, az alapkőletételkor megtartott beszédében hangsúlyozta, hogy ez a beruházás jó a Martfű Termál SPA-nak és jó a sportolóknak is.

A Martfű Termál SPA szolgáltatásain túlmenően Tomasovszky László igazgató gondot fordít arra is, hogy a fürdővendégek és a sportolók ismerjék meg Martfű látnivalóit, nevezettességeit, erre sétakocsikázás keretében is lehetőség nyílik. A sétakocsizás közben felkeresik az ősfás környezetben levő Keszlerffy-kastélyt, amely manapság a Martfű Termál SPA részeként Kastélyszálló Panzió néven várja a vendégeket. A városka Hild János-díjas Szent István főterén égbetörő tornyú templomokban és szép szobrokban gyönyörködhetünk. Különösen látványos a martfűi Gyurcsek Ferenc Munkácsy-díjas szobrászművész Szent István szobra és a millennium tiszteletére készített Időkapu alkotása.

Martfűről érdemes útra kelni Tiszaföldvárra, ahol Barcza Gábor borászata várja a vendégeket, igazi, alföldi szőlőfajtákból készült különleges boraival. A főképpen vörös borokból álló kínálat között olyan ritka borokat is találunk, mint például a fekete kesely.

Polgár Zoltán

(2019.10.10.)


Kezdő oldalra

vissza