Mohamed Sajid, Marokkó turisztikai minisztereDr. Boros Emese kormánybiztos beszédet tartAbderrafia Zouitene és dr. Erdei Bálint együttműködési megállapodást ír aláKézfogással megerősített együttműködési megállapodásKezdő oldalra

vissza

Október 30-án tortával köszöntötte a Budapest Airport a Ryanair új, Budapestről Marrákesbe induló járatát, ami az első, egész évben üzemelő közvetlen légi összeköttetés a magyar főváros és a marokkói nagyváros között.

A légitársaság a téli menetrend életbe lépésétől heti kétszer, hétfőn és pénteken szállítja az utasokat Marokkó kulturális központjába, kedvezve ezzel az egész hetes és a csak egy hosszú hétvégére szóló kikapcsolódásoknak egyaránt. A Boeing 737-es típusú repülőgépek mindössze 4 óra és 15 perc alatt teljesítik a távot mindkét napon 13 órai indulással.

A Marokkó délnyugati részén fekvő, jellegzetes városfalai miatt a vörös városként is emlegetett Marrákes az ország legnagyobb turista attrakciója. Marrákes úgynevezett királyi város, óvárosa pedig 1984 óta szerepel az UNESCO világörökség listáján. 2015-ben a legnépszerűbb utazási weboldal, a Tripadvisor a várost a világ legjobb desztinációjának jelölte részben konyhája, részben pedig a számos jellegzetes marokkói riad (szálláshely) miatt, melyek évről évre rengeteg látogatónak adnak otthont egy-egy nyaralás erejéig.

Az október 30-i eseményekhez tartozik, hogy a Budapest Marriott báltermében marokkói fogadás keretében szentesítették Magyarország és az észak-afrikai ország turisztikai kapcsolatainak magasabb szintre emelését. Az apropót egyrészt az adta, hogy a Wizz Air Agadirba, a Ryanair pedig Marrákesbe indít közvetlen járatot Budapestről. Másrészt dr. Erdei Bálint, a MUISZ elnöke és Abderrafia Zouitene, a Marokkói Nemzeti Turisztikai Hivatal vezérigazgatója együttműködési megállapodást írt alá, amelynek értelmében a magyar utazási irodák 2018 áprilisában, Marokkóban tartják tavaszi közgyűlésüket.

Az október 30-i eseményre Budapestre érkezett Mohammed Sajid, Marokkó turisztikai minisztere is, aki tárgyalásokat folytatott dr. Boros Emesével, a Külgazdasági és Külügyminisztérium nemzetközi turisztikai kapcsolatokért felelős kormánybiztosával.
Polgár Zoltán
(2017.11.03.)


Kezdő oldalra

vissza