Bonvital HotelBonvital Hotel ünnepélyes megnyitása (Papp Gábor és Kovács Nikoletta)Bonvital Hotel egyik szobája

további képek lent


Bonvital Hotel wellnesHévízi TófürdőRészlet a Bíró László József kiállításból
Hévíz, Római kori romkertHévíz-Egregy, Római PinceTulipánmező Hévízen2012-ben Hévíz országos első helyezett volt a Virágos Magyarországért Versenyen


Kezdő oldalra

vissza

Hévízen található Európa legnagyobb meleg vizű gyógytava, amely vonzza a turistákat, ezért a város méltán büszkélkedhet a „gyógyturizmus fellegvára” kitüntető címmel. A kereskedelmi szálláshelyeken évente eltöltött vendégéjszakák száma több mint egymillió, ez a szám azt jelenti, hogy Budapest után a második legnépszerűbb település hazánkban. A hazai turistákon kívül határainkon túlról is szép számmal érkeznek vendégek, ezért Hévíz utcáin gyakran hallhatunk német és orosz beszélgetéseket.

Hévíz városként idén ünnepli 25 éves születésnapját, a jeles évforduló egyik kiemelkedő eseménye volt az április végén átadásra került Bonvital Wellness & Gastro Hotel, amely a Tófürdő szomszédságában várja igényes vendégeit. A Bonvital Hotel április végi ünnepélyes megnyitóján Kovács Nikoletta szállodaigazgató hangsúlyozta, hogy a tulajdonosi kör, az üzemeltetés szakértelme, a kiválóan felkészült személyzet garanciát jelent, hogy a Bonvital Hotel Hévíz meghatározó szállodája legyen. Papp Gábor, Hévíz polgármestere örömét fejezte ki, hogy a három éve üresen álló szálloda újból megnyitotta kapuit a vendégek előtt, ennél jobb ajándékot nem is kívánhatott volna magának az idén városként 25 éves születésnapját ünneplő Hévíz.

A Bonvital Hotel a tízedik születésnapját ünneplő Accent Hotels lánc 17. szállodája. A prémium kategóriás szállodában 90 tágas és kényelmes szoba, illetve lakosztály áll a vendégek rendelkezésére. A szálloda wellness részlege exkluzív környezetben kínál lehetőséget a testi-lelki feltöltődéshez. A szálloda nem csak wellness szolgáltatással várja a vendégeket, hanem prevenciós és rekreációs központként számos kezelést is biztosít. Igénybe vehető például Hévíz specialitása, a súlyfürdő, mely a tradicionális gyógykezelések közé tartozik. A súlyfürdő felfedezése dr. Moll Károly egykori fürdőorvos nevéhez fűződik, akinek munkásságát díszpolgári címmel ismerte el a város. A széleskörű szolgáltatások része a Brix Bistro nevű a la carte étterem, ahol helyi termelőktől beszerzett élelmiszerekből készítik el a széles választékú gasztronómiai kínálatot. A gazdag gasztronómiai választékhoz kiváló környékbeli borok (például a hegymagasi Szászi Pince borai) társulnak.

A Bonvital Hotel Hévíz sétálóutcájában található, ahonnan könnyen felkereshetők Hévíz látnivalói és nevezettességei. Egy kis ízelítő a kínálatból: A Bonvital közelében levő Muzeális Gyűjteményben a szálloda átadásának idején éppen a Bíró László József kiállításra hívogatták a látogatókat. Bíró László József nevéhez fűződik a golyóstoll, a gőzmosógép és az automata sebességváltó feltalálása. Hévizet és környékét már a rómaiak is ismerték, emléküket őrzi a városi Római kori romkert, melynek felkeresése különleges élményt jelent. Érdemes felsétálnunk az Egregyi Árpád-kori templomhoz, útközben gyönyörű kilátás nyílik a Balaton-felvidékre, majd a Római Borpincében megkóstolhatjuk a környék kiváló borait. Hévízi sétáink közben gyönyörködhetünk a virágos Hévízben, a virágos parkok, utcák elismeréseként 2012-ben Hévíz országos első helyezett lett a Virágos Magyarországért Versenyben.
Polgár Zoltán
(2017.04.30.)


Kezdő oldalra

vissza