Planet Expo a HungexponÁder János megnyító beszédePlanet Expo kiállítás -vízgazdálkodásPlanet Expo kiállítás -élelmiszergazdálkodásRészlet Your Planet-rőlKezdő oldalra

vissza

2023. szeptember 27.- október 1. között került megrendezésre a Hungexpo területén a Planet 2023 fenntarthatósági expo.

Planet Budapest Közép-Európa egyedülálló fenntarthatósági rendezvénye, amely a társadalom és a gazdaság széles rétegeit szólítja meg és hívja fel a figyelmet a fenntarthatósági fordulat fontosságára, valamint a klímaváltozás hatásaira. A belépődíj nélkül látogatható Planet Expo három tematikus esemény köré épült:
Az „A” pavilonban a Planet Expo nevű fenntarthatósági kiállítás kapott helyet, ez volt a rendezvény legfontosabb része, a 140 standon az élelmiszergazdaság és élelmiszerfelhasználás valamint a vízgazdálkodás és a szennyvízkezelés központi témaként szerepelt. A Planet Expo fenntarthatósággal és zöld innovációval foglalkozó kiállítás, amelyen a fenntarthatósági célok megvalósításában élenjáró, konkrét megoldásokat felvonultató vállalatok képviselői kaptak bemutatkozási lehetőséget üzleti partnereik és a nagyközönség előtt.

A „D” pavilonban élményprogramot tartottak a fenntarthatóságról fiatalok számára. amely a „Heroes of the Future” nevet kapta. Az elsősorban felső tagozatos diákokat, osztályközösségeket megszólító edukációs programban a fenntarthatóságról, az összefüggésekről és az egyéni felelősségvállalásról tartottak ismertetéseket. A „B” pavilonban „Your Planet” néven interaktív közönségprogramot tartottak a fenntarthatóságról. A nemzetközi szintű hazai kreatív és tudományos szakemberek által fejlesztett, élményprogramon a látogatók betekintést nyerhettek a fenntartható jövő mindennapjaiba.

Áder János, Magyarország korábbi köztársasági elnöke, a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány kuratóriumi elnöke megnyitó beszédében kifejtette, hogy a klímaváltozás, a vízválság, a biológiai sokféleség csökkenése, a termőföldek kimerülése és az erdők pusztulása az emberiség tartós, közös, nagy stresszhelyzete, amire meg kell találnunk az alkalmazkodás különböző fajtáit. Áder János, az esemény fővédnöke elmondta, hogy a fejlődés három egymástól elválaszthatatlan tényezőjét, a társadalmat, a környezetet és a gazdaságot összhangban kell tartani.Polgár Zoltán
(2023.09.29.)


Kezdő oldalra

vissza