A kiállítás megnyitójaRészlet a kiállításbólKínai Nagy FalKínai Nagy fal télenVadregényes Longqing-szoros

Galaxi Soho épületegyütteseA Tiltott Város saroktornyaImperial College díszes kapujaMarco Polo híd

Kínai Képzőművészeti KözpontKezdő oldalra

vissza

2017 szeptemberében a Pekingi Nemzetközi Repülőtér és a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér hosszú ideje fennálló testvér repülőtéri együttműködése keretében exkluzív fotókiállítás nyílt Budapestről Pekingben, a világ második legforgalmasabb légikikötőjében. A Budapestet bemutató fotókiállítás a két fővárosi légikikötő partnerségének kiváló példája. A fotókiállításon láthattuk, hogy Budapest Közép-Európa egyik legjelentősebb városa, Európa valódi ékszerdoboza. A pekingi repülőtéren kiállított nagyméretű tablók Budapest legszebb látványosságait mutatták be, köztük a Dunán átívelő világhírű Lánchidat, a Budai Várat és a Széchenyi fürdőt. A kiállítás anyagába a budapesti repülőtérről is bekerült három felvétel.

A kölcsönösség elve alapján a Budapest Airport jövőre hasonló fotókiállítást tervez Pekingről a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren – jelentette be Jost Lammers a Budapest Airport vezérigazgatója a pekingi kiállításon. Az ígéret megvalósítására 2018. április 23.-án került sor, amikor a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér indulási szintjén megnyílt az a fotókiállítást, amin a Budapest Airport testvér repülőtere a Beijing Capital International Airport mutatja meg Peking és Kína csodálatos világát.

A kiállítás megnyitóján részt vett és beszédet mondott DUAN Jielong úr, a Kínai Népköztársaság budapesti nagykövete, YAN Jianshu asszony, az Air China légitársaság magyarországi képviselője, HAN Zhiliang, a Beijing Capital International Airport elnök-vezérigazgatója, dr. Szalay-Bobrovniczky Alexandra, Budapest főpolgármester-helyettese. Lost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatója, megnyitó beszédében hangsúlyozta, hogy „Egyszerre öröm és hatalmas büszkeség számomra, hogy megnyithatom a Pekinget és a Kínai Népköztársaságot bemutató fotókiállítást. A kínai és a magyar nép közötti hagyományos barátság elmélyítéséhez mi magunk is, a pekingi és a budapesti repülőtér, valamint az Air China légitársaság is hathatósan hozzájárul a maga eszközeivel, ennek jelképe a mostani fotókiállítás.”

A kínai fotókiállítás a nyári menetrend végéig tekinthető meg.

Polgár Zoltán
(2018.04.24.)


Kezdő oldalra

vissza