DiVino Gozsdu, az újborok kóstolási helyszíne







Juniborászok: Vesztergombi Csaba, Dúzsi Tamás, Árvay Szabolcs, Miklós Csaba, Kamocsay Ákos







Újborok kóstolása közben







Laposa pincészet (Badacsony) borai







Vesztergombi Csaba (Szekszárd) borai







Árvay Szabolcs (Tokaj) kóstolót tölt







Sebestyén pincészet (Szekszárd) borai







Miklós Csaba Mórról érkezett










Kezdő oldalra

vissza

A magyar bortermelők az idei évre átlagos mennyiséget és jó minőséget vártak, ami úgy néz ki, hogy beigazolódik. A jó minőség eldöntésére kiváló alkalmakat biztosítanak a borkóstolók. November közepén a Juniborászok hozták el újboraikat, hogy a DiVino Gozsduban egy sétáló kóstoló keretében megmutassák mit hozott ez az év. A teltházas újbor kóstolón alkalom nyílott körbe járni az országot és a fiatal borászokkal beszélgetni boraikról. Jelen sorok írója végig kóstolta az újborokat, személyes véleményem, hogy az idei bortermés kiváló lett, persze, jó néhány bor csúcsra jutásáig még idő kell. Nekem a sok jó újbor közül Kis Tamás somlói Juniborász olaszrizling, furmint és juhfark bora ízlett a legjobban, ezek közül kiemelkedik a juhfark, melynek fűszeres jegyei mögött gyönyörűen húzódik meg élénk savgerince. A nagysikerű, hangulatos újbor kóstolón a következő Juniborászok borait kóstolhatták meg a vendégek:

- Árvay Szabolcs
- Gere Zsolt
- Kovács Tamás
- Miklós Csaba
- Demeter Endre
- Laposa Bence
- Vesztergombi Csaba
- Sebestyén Csilla
- Hernyák Tamás
- Jekl Flóra
- Frittmann Péter
- Dúzsi Tamás
- Kis Tamás




Polgár Zoltán
(2017.11.17.)


Kezdő oldalra

vissza