Rosalia a VárosligetbenBorpiknik hangulataCsaládi BorpiknikBorbély Pincészet standjaJuhász Pincészet boraiPiknikplédenKezdő oldalra

vissza

A Városligetben kiváló borok, ízletes falatok és remek hangulat várta a látogatókat a június 9-11.-e között rendezett 12. Rosalia Borpikniken, ahol rosék és különféle borok és pezsgők voltak a főszereplők. A rosé borok mellett mindenki megtalálhatta a kedvenc borát, mivel közel 50 pincészet széles választékában láthattunk könnyű fehérborokat és a testes vörösborokat is.

Idén is izgalmas volt a Liget Bora választás, a szavazatok alapján (csakúgy, mint tavaly), a Laposa Birtok Laposa Rosé 2022 bora nyerte el a kitüntető címet. A finom borok iszogatásához hozzátartoznak az ínycsiklandó falatok kóstolása is. Ízletes ételeket kóstolhattunk például a Stelázsi standjánál, ahol a sajtkülönlegességek mellett csemegézhettünk libatepertőből, kolbászból és sonkából is. Az édességeket kedvelők is megtalálták számításukat, a Vitéz Kürtös a faszénparázson sült, friss kürtöskalácsok ízében hozott újdonságot pisztáciás kürtöskalácsával. Sokan keresték fel a The Cake and snacks standját, mivel itt sült pogácsát és ropogtatni valókat találtak a finom borok mellé.

A Rosalian szépszámú gyerkőccel is találkozhattunk, akik a Kreatív kuckó szórakoztató kézműves programjait élvezték. A kreatív foglalkozások mellett most először az állatbarátok is jól érezték magukat, mivel a Jókutya Kutyaiskola különleges programokkal várta a kutyabarátokat, a Rosalia kiváló alkalom volt arra, hogy a gyerekek találkozzanak és megbarátkozzanak az ember hűséges barátjával. A családok a réten vagy a dús lombú fák árnyékában piknikpléden heverészve társaloghattak és pihenhették ki fáradalmaikat. Amíg a szülők borukat kortyolgatták, addig a gyermekek a színpad kivetítőjén a Magyar népmesék rajzfilm sorozat képeiben gyönyörködhettek és hallgathatták a felcsendülő dallamokat.

A Rosalia színpadja idén is gazdag zenei kínálattal és hangulattal várta a szépszámú, bulizni vágyó közönséget. A pénteki nap Perrin fellépésével kezdődött, majd fellépett Paulina is, aki az X-faktor korábbi felfedezettje. Szombaton a Los Orangutanes emlékezetes zenei élménnyel fogadta a mulatozókat, majd a ManGoRise teremtett fergeteges hangulatot. Vasárnap a Kacaj együttes népzenei értékekkel várt minden korosztályt, végül Molnár Tamás zárta a Borpiknik zenei előadásait. Aki részt vett a jól szervezett, hangulatos Rosalia Borpikniken, elégedetten távozhatott a Városligeti borünnepről.Polgár Zoltán (2023.06.21.)


Kezdő oldalra

vissza