Rosalia bejáratNyakas PinceDúzsi Borászat roséiVarsányi PincészetLaposa Birtok Roséja lett a Liget BoraHangulat a RosaliánKezdő oldalra

vissza

2022. június 10-12.-e között 11. alkalommal került sor a Rosalia Borfesztiválra, amelyet a Városliget gyönyörű természeti környezetében rendeztek meg, ide várták a borozásra, pihenésre, szórakozásra és kikapcsolódásra vágyó vendégeket. Igazi örömünnep volt a látogatók számára a Rosalia, mivel kiszakadhattak a gondterhes hétköznapok forgatagából. Sokan baráti társasággal érkeztek, hogy néhány palack friss, üde bor mellett felidézzék a múlt szép emlékeit. Jó néhány gyerekekkel és kutyával érkező családot is láthattunk, akik a liget árnyas fái alá kiterített pléden élvezték a természet szépségét és nyugalmát, közben finom borokat és ízletes falatokat kóstolgattak.

Az idei Rosalián a pezsgők, gyöngyöző borok és a habzó borok kerültek előtérbe, egyre több pincészet standján találtunk fehér és rosé borból készült pezsgőket, természetesen jelen volt a pezsgőiről híres Törley is. A gyerekek sem maradtak ki a kóstolásból, mivel korhatár nélkül fogyaszthatták a nyár ízét idéző, szamócás kölyökpezsgőt. Örömmel láthattuk a jelenlevő kunsági borok sikerét, kóstolás közben megtapasztalhattuk, hogy a Kunság ideális hely a friss, üde, ropogós borok készítésére. A kunsági borvidéket a Frittmann Borászat, a Gedeon Birtok, a Szentpéteri Borpince, a Gál Szőlőbirtok és Pincészet és a Béla Borászat képviselte. Az idén is sor került a Liget Bora választásra, a harmincegy kiváló rosé közül a Liget Bora díjnyertese a badacsonyi Laposa Birtok „Laposa Rosé 2021” bora lett.

A SPAR Magyarország évtizedek óta támogatja a hazai borkultúrát. A SPAR Magyarország a Magyar Szőlő –és Borkultúra Nonprofit Kft-vel közösen idén is kiválasztotta azt a Rosalia Rosét, amely a 11. Rosalia Fesztivál bora lett. A beérkezett közel 40 pályázat közül többkörös vakkóstolás után választották ki a nyertes rosét, melyet a Móri Paulus Molnár Borház készített Merlot és Pinot noir házasításával. A nyertes bor illatában egzotikus gyümölcsökre emlékeztet, egyedi és komplex ízvilággal. A jó borok elválaszthatatlan kísérői az ízletes falatok. Finom falatokat kóstolhattunk például a Stelázsi standjánál, ahol a gazdag és különleges hideg tálak mellett sajtokból, sonkákból, libatepertőből és kolbászból is csemegézhettünk. Az édességeket kedvelők a Bolka Desszert Butik standján édes és sós süteményeket, valamint alkoholos bonbonokat kóstolhattunk meg. A Rosalia színpad gazdag zenei kínálattal, igazi nyári borozgatós és bulizós hangulattal szórakoztatta a szépszámú közönséget. A pénteki nap a népzenéket előadó Góbé együttessel kezdődött, míg vasárnap este az Erik Sumo Band zárta a fesztivált. Aki részt vett a Rosalia Fesztiválon, elégedetten távozhatott a jól megszervezett, hangulatos borünnepről.

Polgár Zoltán
(2022.06.14.)


Kezdő oldalra

vissza