Rosalia sajtótájékoztató. Dr. Gyorgyevics György, Heiszler Gabriella, Zilai Zoltán, Molnár PálKezdetek: Rosalia a Gesztenyés kertben10.Rosalia Fesztivál bejárataBorozgatásÁrnyas fák alatt a Szentpéteri Borpince és a Szőllősi Pincészet standjaSzentpéteri Borpince boraiKoch Borászat roséiRosalia Fesztivál hangulatA móri Paulus Molnár Borház standjaFinom falatok az Ország KonyhábanSzínpadon a Catsby együttesKezdő oldalra

vissza

2021-ben 10. alkalommal került sor Budapest egyik legnagyobb nyárköszöntő rendezvényére, a Rosalia Fesztiválra. Az eseményt megelőzte a Városliget reprezentatív helyszínén, a Millennium Kávéházban tartott sajtótájékoztató. A sajtótájékoztatón Heiszler Gabriella, a SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. ügyvezető igazgatója örömmel jelentette be, hogy az idei és a jövő évi Rosalia Fesztivál szakmai támogatója a SPAR lesz. A SPAR évtizedek óta támogatja a nemzeti borkultúrát, a vállalat számára kiemelten fontosak a minőségi borok és a hazai borkultúra népszerűsítése. Dr. Gyorgyevics Benedek, a Városliget Zrt. vezérigazgatója szerint a megújuló Városligetben nagyszerű helyszínre talált a Rosalia Fesztivál.

Zilai Zoltán, a Magyar Szőlő- és Borkultúra Nonprofit Kft. ügyvezetője felidézte az eddigi fesztiválok sikertörténetét, 10 évvel ezelőtt a budai Gesztenyés Kertben rendezték az első Rosaliát, ahol 1000 látogató volt. Az évek múlásával egyre növekedett a vendégek száma, ezért a rendezvény 2016-ban a Városligetbe költözött, ahol 50 kiállító várta a 25.000 látogatót. A múlt évi Rosalia rendhagyó volt, az otthon biztonságában, online térben boroztunk #csakazértis.

A Rosalia 10. és a SPAR 30. születésnapja alkalmából pályázat keretében saját bort kerestek a fesztiválnak. A nyertes bor a zsűri és a vásárlók döntése alapján a móri Palulus Molnár Borház roséja lett. Molnár Pál, a Paulus Borház borásza elmondta, hogy a Fesztivál bora Merlot és Pinot noir házasításával készült, olyan, mint a fesztivál: könnyed, fiatalos, üdítő, laza és nagyon szerethető. A rosé neve: Nincs szebb szín a rosénál. Ha ízlett a rendezvényen kínált nyertes bor, akkor a SPAR áruházakból is beszerezhető lesz a készlet erejéig. A 10. Rosalia Fesztiválra 2021. július 2-4. között, a megújult budapesti Városligetben került sor. A gyönyörű liget árnyékot adó hatalmas fái alatt több mint 60 borász roséját, habzóborát és pezsgőjét kóstolhattuk meg. Idén sem hiányoztak a finom falatok, ínycsiklandó különlegességek kínált a Stelázsi, a Vitéz Kürtös, a Pizza Me, a Szittya Pita, az Országkonyha, az Ami Burger, a Reinpold’s Kolbice, és a Lill’s Truck. A desszerteket kedvelőket várta a The Cake és a Bolka Desszert Butik. A kávét kedvelők is megtalálhatták számításukat az OMV VIVA Café standján.

A Rosalia Fesztivál hangulatához hozzátartozik a zene, a tánc és a bulizás. A fesztivál helyszínén levő Magyar Zene Háza Színpadon népszerű együttesek szórakoztatták a szépszámú közönséget. Pénteken a Catsby kezdte a sort az 1920 évek elegáns muzsikájával, vasárnap este az Odett koncertje zárta a színpadi programokat.

A rendezők gondoltak a nehéz körülmények között élőkre, a Máltai Manufaktúra Nonprofit Kft. önálló kiállítóként jelent meg a fesztiválon, ahol a hátrányos helyzetűek által előállított bioélelmiszerekkel várták az érdeklődőket.Polgár Zoltán
(2020.07.07.)


Kezdő oldalra

vissza