REDy hangulat a Boblo Borbárban







Ipacs Szabó István (Vylyan) köszöntője







Egy csepp vidámság!







Vineas Tenkes Pincészet REDy-je







REDy borok Villányból







Bíborka Pincészet REDy-je







Polgár Pincészet REDy-je







Maczkó Pincészet REDy-je







Kezdő oldalra

vissza

Egyedülálló együttműködés vette kezdetét Villányban. A közösségi összefogás jegyében a piaci trendekhez igazodva a termelők elhatározták, hogy egy olyan bort kívánnak megalkotni, amely a borvidék könnyed, mosolygós arcát mutatja meg a borkedvelő közönségnek. A REDy, a Villányi borvidék legújabb, „Y” generációs közösségi bisztróbora, amely nem csak könnyed és vidám, de gyümölcsös, fiatalos, bulis, kedves, pimasz, vagány és izgalmas egyben.

A bor, amelyet kezdetben 10 pincészet állított elő (mára 13-ra szaporodott a pincészetek száma), azonos márkanévvel, játékos közös címkével kerül forgalomba. A könnyed, gyümölcsös REDy, legalább 51% portugieserből készül. Villányban az egyik legrégebbi és legnagyobb mennyiségben termesztett fajta a portugieser, sajnos az utóbbi időben leértékelődött ez a fajta. A villányi közösségi bormarketingért felelős tanácsban résztvevő fiatalok vetették fel, jó lenne létrehozni egy könnyű, jó ivású, fiatalos bisztróbort. Az elhatározást tett követte, megszületett a REDy, a Villányi borvidék legújabb Y generációs közösségi bisztróbora, amely nem csak könnyed és vidám, de fiatalos, kedves és izgalmas is egyben. Pont olyan, mint készítői, a fiatal és örökifjú villányi borászok. A REDy karakterét a portugieser határozza meg, de ezenkívül találhatunk még benne blauburgert, zweigeltet, kékfrankost, merlotot, kadarkát és még több fajta bort. A portugieseren kívüli borok összetételét a REDy borokat előállító pincészetek határozzák meg, ez adja a REDy borok egyediségét. A REDy borok egységes címkével jelennek meg, a címkét egy tehetséges siklósi grafikus tervezte.

Tavaly ősszel igazán exkluzív helyen és környezetben, a pesti Stefánia úton levő Stefánia Palotában kóstolhattuk meg a REDy borokat. A Villányi REDy új évjárata megérkezett, ennek örömére április elején szerveztek egy sétálókóstolót a budapesti Belvárosban található Doblo Wine & Bar családias hangulatú helyiségében. A Doblo Borbárban nagy érdeklődés kísérte az új évjáratú REDy borok bemutatását, ahol a pincészetek személyesen mutatták be Villány mosolygós arcát, a könnyed, gyümölcsös bisztroborukat.



Polgár Zoltán
(2019.04.10.)


Kezdő oldalra

vissza